Mit jelent az affiliate rendszer webshopok szemszögéből?

A jelenleg is piacon levő, bevételt generáló webshopok ún. affiliate programot hirdetnek meg. Ez azt jelenti, hogy te, mint médiatulajdonos (a saját weblapod által egyben médiatulajdonos vagy), eldöntöd, hogy mely webáruházak affiliate programjában vennél részt. Ilyenkor az affiliate lehetőséget hirdető webáruháztól kapsz bannereket, médiaelemeket, vagy konkrét, megvásárolható termékeket, amiket te a weboldaladon elhelyezel (mintha az oldalad is egy webshop lenne). Ilyenkor a te oldalad által generált eladások után bizonyos százalékot kapsz a bevételből, ez 5 – 20% nagyságrendben mozog.

Nagyon pontosan mérhető, hogy egy vásárlás a te forgalomgenerálásodnak köszönhető-e, de itt a technikai részletekbe most nem mennék bele, talán egy másik, technikai cikkben.

Mi kell az induláshoz?

  • Egy saját weboldal: ez ma már könnyen kivitelezhető a WordPress segítségével. Gyakorlatilag nem lehetetlen, hogy csak tárhelyet és domain-t kell vásárolnod, aminek éves díja kb. 10 – 15 ezer Ft
  • Affiliate partnerprogramok: ezeknek szinte mindegyike ingyenes, hiszen az affiliate programot meghirdetők számára nagyon komoly online jelenlétet generálsz, amit a Google nagyon szépen értékel is
  • Szükséges egy aktív vállalkozás, ugyanis a jutalékok a te bevételeidet képezik, amiről számlát kell kiállítani

Néhány oldal, ahol affiliate partnerprogramok közül szabadon válogathatsz:
https://affiliate.hu/
https://www.edognet.hu/
De számos más rendszer van, ahol válogatni lehet.

A bevételeid a te oldaladon való kattintások utáni vásárlások fogják jelenteni, amivel kimagasló passzív havi bevételt lehet generálni, ha kellő számú termék, szolgáltatás szerepel a honlapodon. Ha a keresőoptimalizálásra is fordítassz időt, akkor előbb-utóbb a Google – ben is nagyon szép helyen szerepelhet az oldalad a találati listában.

Az egészbe az a jó, hogy ezt hobbi szinten is tudod csinálni, ugyanis azt az évi 10-15 ezer Ft – ot megéri kockáztatni, ami a webtárhelyre és domain-re megy el. Lehet, hogy annyira népszerűvé tudod tenni az oldalad, hogy a havi átlagkereset többszörösét éred el. Akkor pedig azt veszed észre, hogy már a magad ura vagy és ezt főállásban kell csinálnod.

Tetszett az ötlet? Oszd meg ismerőseiddel, de értékelheted is az ötletet.